Monasterium Heilige Jozef  
Sint-Truiden

Onze clarissengemeenschap is gesticht op 2 juli 1851.  
Momenteel leven we hier met een tiental vrouwen en volgens de spiritualiteit van de H. Clara van Assisi.  We hebben elkaar niet gekozen en toch leven wij als zusters samen want wij geloven dat God ons samengeroepen heeft om gemeenschap te vormen.  

Onze voornaamste taak is het gebed.  De verbondenheid met God willen we centraal stellen in ons leven. Vanuit ons zoeken naar God proberen we open te staan en mensen te beluisteren in hun vreugden, zorgen en noden. Ook laten wij u graag delen in onze gebed:  
Op weekdagen: 06.15 u   Morgengebed  Op zondagen: 06.00 u   Morgengebed
  07.30 u   Eucharistieviering   09.00 u   Eucharistieviering
  11.30 u   Middaggebed   11.30 u   Middaggebed
  17.00 u  Avondgebed   15.30 u  Aanbidding
      16.30 u  Avondgebed
              

Naast de gewone, huishoudelijke taken in het onderhoud van huis en tuin, werken wij om in ons levensonderhoud te voorzien, bijvoorbeeld door het bakken van hosties.


Wat voor zin heeft het eigenlijk om zo te leven?  
Productief gezien heeft het helemaal geen zin. Het brengt je niets op, je maakt geen carrière; het gaat er niet om wat je allemaal presteert en kunt. Hier mag je gewoon zijn wie je bent, want zo houdt God van jou.  Dankzij die Liefde leven wij zó en bouwen we op onze eigen wijze mee aan deze wereld, temidden van een stad, dicht bij mensen en bij hun vreugde en hun pijn.   
Al leven we  in een “slotklooster”, de deur van ons huis en van ons hart staat altijd voor je open. Heb je dus nog vragen of wil je eens praten of komen meebidden of enkele dagen met ons meeleven... je vindt meer info over ons op onze eigen website. Dus surf snel naar:

http://zustersclarissen.webklik.nl/page/homepage 

En je bent altijd WELKOM in de Diesterstraat 66, 3800 SINT-TRUIDEN.     
Tel: 011/684220, zustersclarissenst@gmail.com.