Vrede en alle goeds!


Citaten zijn vaak blikvangers, ze verruimen je blik op een onverwachte wijze. Misschien heb jij ook een citaten-schriftje waarin je de mooiste citaten, die je persoonlijk raken, noteert. Dit kan na verloop van tijd een kostbare bron worden om in goede en in moeilijke tijden uit te putten! Ken je een goed citaat dat je dierbaar is en dat je graag met anderen wil delen, dan mag je ons dat laten weten en komt het in deze rubriek te staan indien auteursrechten dat toelaten. En met een klik op onderstaande afbeeldingen kom je uit bij een kostbare schat aan spreuken!

 

 

 

 

 Nergens kan een mens zich rustiger en ongestoorder terugtrekken, dan in zijn eigen ziel.

Marcus Aurelius (121 - 180)
Zich goed voelen is een natuurverschijnsel. Gelukkig zijn is een kunstwerk.Stilte voor de geboorte, stilte na de dood. Het leven is geluid tussen twee ondoorgrondelijke stiltes.

Isabel AllendeWie rijk is en veel wenst is arm. Wie arm is en weinig wenst is rijk.Ik hoop niet dat mij het beste overkomt, maar dat datgene dat me overkomt het beste is.Bij vergeven gaat het niet over de ander, maar over jou. Het is het loslaten van de last die je met je meedraagt.God heeft je nooit een rustige tocht beloofd,
wel een behouden aankomst.Neem tijd om de lucht te bekijken
vormen te vinden in de wolken.
Hoor het fluisteren van de wind
en raak het koele water aan.
Wij zijn de stoorzenders,
toegelaten in een oneindig universum.Wacht niet op buitengewone gelegenheden, grijp gewone gelegenheden aan en maak ze buitengewoon.Wat je bedenkt, creëer je.
Wat je creëert, wordt je.
Wat je wordt, straal je uit.
Wat je uitstraalt, ervaar je.Het woord toeval bestaat slechts
omdat onze hersenen te klein zijn
om alle samenhangen te begrijpen.Leven is eeuwig en liefde is onsterfelijk. De dood is slechts een horizon en een horizon is niets anders dan de grens van ons gezichtsvermogen.

Stef Bos
Het ego lijkt soms wel lijm dat zich vastkleeft aan alles wat het aanraakt. Het kan je ertoe brengen relaties tot afgoden te maken, om zo je innerlijke vrede te laten afhangen van wat die ander wel of niet van je denkt of voor jou doet.Het gebed verandert niet de wereld, wel het hart van de mens.


Toeval is Gods manier om onzichtbaar te blijven.
Van alle grote daden is de eerste schrede moed.

JW GoetheBewust worden
Bewust zijn!

Samen zijn!
Samen Bewust zijn!
Eén zijn!Als je weet wat je wilt en je staat tegelijkertijd onbevangen open voor alles wat er op je weg komt, werkt heel het Universum samen aan de realisatie ervan.

De alchemist - Paulo CoelhoDe juiste persoon
op de juiste plaats
op het juiste moment ...
daar komt het in het leven vaak op aan.Het zou een hoofdelement van de opvoeding der jeugd moeten zijn haar te leren eenzaamheid te verdragen, daar deze een bron van geluk en gemoedsrust is.

Arthur Schopenhauer
Moeilijkheden zijn geen stoptekens. Het zijn wegwijzers.

Robert H. SchullerMacht over andere mensen is zwakte, vermomd als kracht.

Eckhart TolleVrijheid is wat jij doet met wat jou wordt aangedaan.

Jean-Paul SartreEen vooroordeel is moeilijker te splijten dan een atoom.

Albert EinsteinDe aarde was al heel lang rond alvorens dit door de wetenschap erkend werd.
Met geluk is het net als met gezondheid. Als je er niets van merkt, betekent het dat het er is.

Iwan Toergenjew
Om in slaap te kunnen vallen, moet ons bewustzijn er bewust mee instemmen om onbewust te worden, dat is de paradox.

Ton LemaireStil zitten, niets doen, de lente komt, en het gras groeit vanzelf ...

ZenNiemand kent je zo goed als jijzelf. Waarom dan bevestiging zoeken bij anderen?

Ivar MolOpen je ogen en zie de magie van het leven, sluit ze en ontdek de magie in jezelf.Denken is de ziel die met zichzelf praat.

PlatoDe angst voor de dood houdt ons van het leven af, niet van het sterven.

P.C. RoudVaak dromen we van grote en verre dingen, terwijl we schatten voorbij lopen zonder ze te zien.Wie alleen kan zijn, zal zich nooit eenzaam weten.

R. GervasoMislukt betekent: "Nog niet gelukt".The Pessimist complains about the wind; the Optimist expects it to change; and the Realist adjusts the sails.
Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards.

Søren Aabye KierkegaardDe schoonheid van de aarde behoort aan wie haar ontdekt, haar begrijpt en haar weet te genieten.De grootste ontdekking van mijn generatie is, dat een mens zijn leven kan veranderen door zijn gedachten te veranderen ...Liefdevolle woorden kunnen kort en makkelijk zijn om te spreken. Maar hun echo's zijn waarlijk oneindig.

Moeder TheresaAlles waar naar gekeken wordt zonder oordeel en labels zal getransformeerd worden.

Eckhart Tolle
Wijsheid is voor de ziel wat gezondheid is voor het lichaam.De eerste kus wordt niet met de mond, maar met de ogen gegeven.De eerste stap tot het realiseren van een droom is hem in je geest tot prioriteit maken.

Oosterse WijsheidWe are not human beings having a spiritual experience. We are spiritual beings having a human experience ...De illusie dat we van elkaar gescheiden zijn, is een optische misvatting van ons bewustzijn.

Albert EinsteinOp weg naar de wijsheid is de eerste stap stilte; de tweede luisteren; de derde onthouden; de vierde oefenen; de vijfde onderwijzen aan anderen.

S.Ibn Gabirol
Als je blijft doen, zoals je altijd gedaan hebt, zul je blijven tegenkomen, wat je altijd tegenkwam.Er zijn geen hopeloze situaties. Er zijn alleen mensen die ze als hopeloos zien.
Je dient elke dag een half uurtje te mediteren. Behalve als je het héél druk hebt; dan een uurtje ...Als twee mensen naar hetzelfde kijken, zullen ze niet hetzelfde zien.
Bidden is luisteren naar God ...Faith is to believe what you do not see; the reward of this faith is to see what you believe.”

St. AugustineHou van jezelf, dan ben je nooit alleen.Een schildpad weet meer van de wegen te vertellen dan een haas.

Kahil GibranAls jij wilt dat anderen anders op jou reageren, verander dan de manier waarop jij reageert op anderen.
De zon gaat op hetzelfde punt op als waar ze ondergaat. Net zoals de zon nooit werkelijk ondergaat, komt er ook nooit een eind aan de reis van onze ziel ...

Mansukh PatelHet leven geeft ons altijd de leraar die we op dat moment nodig hebben. Dat kan elke muskiet, elke pech, elk rood licht, elke vervelende chef, elke ziekte, elk verlies, elk moment van vreugde of droevenis, elke verslaving, elk stuk afval, elke ademhaling zijn. Elk moment kan leerzaam zijn...

Joan TollifsenDe verbazingwekkende ironie is, dat de leegte die we vrezen hetzelfde is als de vrede waarnaar we verlangen. Waar we voor wegrennen is hetzelfde als waar we naar op zoek zijn.

Gangaji'Als dit Universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek.'

Albert EinsteinHoevelen die binnen de kerk zijn, zijn daar buiten, en hoevelen die er buiten zijn, zijn er binnen.

Aurelius AugustinusGod komt niet om ons lijden op te heffen, maar om het met ons te delen.

Paul Claudel
God vergeet alles wat jij onthoudt en God onthoudt alles wat jij vergeet ...Schrijf de slechte dingen die je aangedaan zijn in het zand, maar schrijf de goede dingen die je overkomen zijn op marmer.

Arabisch gezegdeVrees niet het leven te verliezen, want de dood is slechts een verandering van woning.

PythagorasBezorgdheid is als een oude man met gebogen hoofd, die een pak veren draagt en denkt dat het lood is.Je geeft maar weinig, als je geeft van je bezit. Alleen wanneer je van jezelf geeft, geef je ten volle ...

Kahlil GibranIn het nastreven van kennis wordt elke dag iets verworven. In het nastreven van Tao wordt elke dag iets losgelaten.

Lao Tse: Tao Te KingHet oog ziet enkel wat door de geest gevat kan worden.

Henri L. BergsonHet is beter een kaars aan te steken dan te klagen over duisternis.Eenzame bomen worden, als ze eenmaal gaan groeien, sterke bomen.

sir Winston ChurchillHet oprechtste compliment dat we kunnen schenken is aandacht ...

Walter AndersonWie met modder gooit, verliest onvermijdelijk de grond onder zijn voeten.

Adlai Stevenson
Het grootste verlies is wat in ons sterft terwijl we nog leven.

Norman CousinsIn een oorlog zijn er nooit winnaars, enkel verliezers!God kijkt nooit op zijn horloge.Zonde en geen genade zien is wanhoop.
Genade en geen zonde zien is arrogantie.
Zonde en genade zien is bekering.
Houd je van je Schepper?
Dien dan eerst de mens ...

MohammedJe kunt betreuren dat rozen doornen hebben, òf je kunt je erover verheugen dat doornen rozen dragen.Als je sommige vrome mensen hoort praten, zou je de indruk krijgen dat God nooit lacht.

Aurobindo Ghose
Analyseer je huwelijk(relatie)niet overmatig; anders handel je als iemand die een kwetsbaar kasplantje elke 20 minuten uit de grond trekt om te kijken of de wortels al groeien.Een oude monnik zei:

Iemand die meer geëerd en geprezen wordt dan hem toekomt, loopt daardoor grote schade op, terwijl iemand die niet geëerd is bij anderen hoog geacht wordt ... in de hemel.

WoestijnvaderspreukAls er iets is wat de mensen zich zullen herinneren van deze eeuw, dan is het waarschijnlijk de snelheid waarmee we dingen omarmen en ze vervolgens weer laten vallen ...

David KonigsbergAbt Poemen sprak:

Schenk je hart niet aan datgene wat je hart niet kan bevredigen.

Woestijnvaderspreuk
Het leven is als een spiegel: kijk er boos in en het kijkt boos naar je terug; glimlach en het glimlachtje toe...Kinderen zullen je zich niet herinneren om de dingen die je hun gaf maar om de ervaring dat je van ze houdt ...

Richard L. Evans
Terwijl men uitstelt te leven, raast het leven voorbij.Wie zijn grenzen duidelijk aangeeft, hoeft geen muren te bouwen.In toorn verliest ieder zijn wijsheid, zelfs de wijze ...

Chinees gezegdeGod bouwt zijn tempel in het mensenhart op de puinhopen van kerken en godsdiensten.

Ralph Waldo EmersomEigenlijk geloof ik niets,

en twijfel ik aan alles, zelfs aan U, Heer.

Maar soms, wanneer ik denk dat Gij waarachtig leeft,

dan denk ik, dat Gij Liefde zijt, en eenzaam,

en dat, in dezelfde wanhoop, Gij mij zoekt zoals ik U ...

Gerard ReveHet is niet het antwoord dat verheldering brengt, maar de vraag ...

Decouvertes"Help ons God te vinden."
"Niemand kan je daarbij helpen."
"Waarom niet?"
"Om dezelfde reden waarom niemand een vis kan helpen om de oceaan te ontdekken."

Anthony de MelloWie God niet overal ziet, vindt hem nergens ...

John Petit-SennWie parels wil vinden moet diep duiken ...Spreek niet alleen uit ervaring, maar zwijg ook eens uit ervaring ...
Wees niet boos omdat de ander anders is dan jij, jij bent immers ook anders dan de ander ...De beste basis voor een goede relatie is simpele vriendschap.Iemand haten is als gif nemen en hopen dat de ander eraan sterft.

Boeddha
Wist je dat ... Het onderbewustzijn 400 miljard impulsen per seconde kan verwerken?
En het bewustzijn maar maximaal 9?
En dat onze overtuigingen in het bewustzijn van deze 9 impulsen zitten?

Veel plezier met je bewuste keuzes!De windrichting kunnen we niet bepalen, wel kunnen we onze zeilen aanpassen.De tijd gaat voorbij zeggen we, maar we vergissen ons. De tijd blijft en wij zijn het, die voorbij gaan ...

RaspailWie angst heeft om te lijden, lijdt nu al aan zijn angst.

Michel de MontaigneEr is niets, hetzij goed of kwaad, of het denken maakt het zo.

ShakespeareGeluk is niet van dingen afhankelijk buiten ons, maar van de manier waarop we de dingen zien.

TolstoiAls je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.

Lao TzéThe world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing.

Albert EinsteinThe only source of knowledge is experience.

Albert EinsteinIn het NU blijven is als koorddansen waarbij elke stap er één is ...Niets in de wereld kan je gelukkig maken. Alles in de wereld kan je inspireren om gelukkig te zijn.

Robert HoldenAls duizend anderen van je houden. Maar je houdt niet van jezelf. Dan zal andermans liefde nooit volstaan.

Dorothy BriggsIk ben graag alleen. Werkelijk eenzaam voel ik me slechts in gezelschap.

Marc Callewaert

*


Als je spijt hebt van gisteren en bang bent voor morgen, probeer dan vandaag gelukkig te zijn ...Keep your thoughts positive,
thoughts become your words.

Keep you words positive,
words become your behaviours.

Keep your behaviours positive,
behaviours become your habits.

Keep your habits positive,
habits become your values.

Keep your values positive, values become your destiny

GandhiRijkdom bestaat niet uit het hebben van grote bezittingen, maar in het hebben van weinig behoeften.

EpicurusWaar je om vraagt zal je gegeven worden. Wees open om het te kunnen zien, omdat het misschien niet komt op de manier die jij verwacht!De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht.

Mahatma Gandhi"Liefde is op weg zijn naar:

jezelf te vinden in elkaar."

Toon HermansWanneer je altijd tegenwind ervaart, reis je de verkeerde kant op.
"De mens komt uniek ter wereld, maar velen sterven als imitatie.
Wanneer je vrede krijgt met je onvrede, vindt er ware transformatie plaats ...Het ongeduld heeft vleugels en vliegt zijn doel voorbij,

het voornemen pakt zijn koffer en mist de reiskoets,

de wilskracht vertrekt te voet en komt waar zij wezen wil."

Comtesse Diane de BeausacqBerusting in het feit, dat iets niet te overwinnen is, kan ook een overwinning zijn.

ArhatsAlles wat ons irriteert aan andere kan leiden tot meer begrip van onszelf.

C.G. JungNiemand is zo arm dat hij niets kan geven of zo rijk dat hij niets kan ontvangen ...Waar de rups denkt: dit is het einde. Verwelkomt de vlinder de wereld ...Piekeren neemt de zorgen voor morgen niet weg, maar wel de kracht van vandaag.Wanneer inzicht geboren wordt, opent wijsheid haar poorten.Als het even stil is, hoor ik weer alles.Kennis brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.

Albert Einstein 1879-1955Als je niet in beweging komt, loop je nergens tegenaan.Ik was bang voor verandering, tot ik merkte dat ook de mooiste vlinder een metamorfose moet ondergaan voordat hij kan vliegen.Gebruik al het talent dat je bezit; de bossen zouden heel stil zijn als alleen de beste vogel zijn lied zong.


We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.Je verspreidt licht en geluk door anderen blij te maken.Wijsheid vindt men in de boeken. Wijs zijn zal men verder zoeken.

Guido Gezelle
De geest verrijkt zich met wat hij ontvangt. Het hart verrijkt zich met wat het geeft.Wens niet dat wat er gebeurt, gebeurt zoals jij het wilt, maar wens dat het gebeurt zoals het moet gebeuren. En je zult gelukkig zijn.

EpiktetosHoe kan je een mens die zo lief en aardig is, die blinden laat zien en doven laat horen, die kreupelen weer doet lopen en doden weer laat opstaan, hoe kan je zo'n lieve man doodmartelen en ophangen aan een kruis?

Toon HermansEen man werd gevraagd hoe hij ondanks zijn vele bezigheden zo ingekeerd kon zijn. Hij antwoordde:

'Als ik sta dan sta ik;
als ik ga dan ga ik;
als ik zit dan zit ik;
als ik eet dan eet ik;
als ik spreek dan spreek ik ...'

Degenen die de vraag stelden zeiden: 'Dat doen wij toch ook?

Maar hij zei tot hen:

'Nee, als je zit, dan sta je al;
als je staat, dan loop je al;
als je loopt, dan ben je er al;


Een Zen-monnik
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.Geluk is groei
maar groei doet pijn
en pijn is leed
maar leed zaait groei
en groei geluk.Als je bereid bent om te leren, volgen de lessen vanzelf.Die wichtigste Erkenntnis meines lebens ist die, dass wir in einem liebenden Universum leben.

Albert EinsteinAls je niets aan een probleem kunt doen, steek er dan geen energie in, maar laat het gewoon los.De dwaas doet wat hij niet laten kan. De wijze laat wat hij niet doen kan.Een groot mens is hij, die nimmer zijn kinderhart verliest.

Meng-tse

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
zoals ik altijd dacht.

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkomt.


De ware stilte is niet zonder geluiden, maar zonder gedachten.If someone has a problem with you, it's their problem not yours.
Je kan de golven niet tegenhouden, maar je kan wel leren surfen.De allermoeilijkste les is dat mensen alleen op hun manier van je kunnen houden, niet op jouw manier.Dans alsof niemand je kan zien.
Heb lief alsof je nog nooit gekwetst bent geweest.
Zing alsof niemand je kan horen.
Leef alsof de hemel hier op aarde is.Blijf niet hangen in het verleden, droom niet van de toekomst, maar concentreer je geest op het huidige moment.

Boeddha
We verkrijgen wijsheid op drie manieren:

Zelfreflectie, de nobelste
Imitatie, de makkelijkste
Ervaring, de bitterste.

ConfuciusAls je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin je op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut je op te winden.

Dalai LamaWonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur, maar alleen in tegenspraak met wat wij van de natuur weten.

St. AugustinusWie handelt in harmonie met zijn omgeving ontmoet zelden weerstand.

Oosterse wijsheidAlles wat ons aan anderen irriteert, leidt tot een beter begrip van onszelf.

Carl Jung
"De intuïtieve geest is een Godsgeschenk, en het rationele verstand is een dienaar. Wij hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten."

Albert Einstein


Pijn:
Chaos die voortkomt uit een streven naar orde.

Inzicht:
Orde die voortkomt uit een toestaan van chaos.

Nelson MandelaHet besef nu niet te kunnen ademen voor de dag van morgen doet me leven in het heden.Plotseling besefte ik tot in het diepst van mijn hart dat de grootste genade inhet gebed is, dat ik geen antwoord krijg."

Antoine de Saint-ExupéryAanvaarden is meebewegen
met de gebeurtenissen
die het leven je brengt.

Desiree WennekesJe staat vijftig jaar lang tegen de deur naar het leven te duwen,
tot je er achter komt dat die deur naar binnen opent.
"Wanneer je een oordeel
over een ander velt,
definieer je niet die ander
maar jezelf."

Wayne Dyer
De grootste afstand die we te overbruggen hebben, bedraagt slechts 35 cm: het is de afstand van het hoofd
naar het hart.Als we de eeuwigheid niet zien
als een eindeloos voortduren in tijd,
maar als tijdloosheid,
dan behoort het eeuwige leven toe
aan hen die in het moment leven.

WittgensteinMan sollte alle Tage wenigstens
ein kleines Lied hören,
ein gutes Gedicht lesen,
ein schönes Gemälde sehen,
und wenn es möglich wäre
einige vernünftige Worte sprechen.

GoetheI’ve learned that people
will forget what you said,
people will forget
what you did,
but people will never forget
how you made them feel.

Maya AngelouDon't rush into
falling in love
for love never runs out ...
Vandaag is de dag,
hij komt maar een keer.
Morgen is het vandaag al niet meer.
Geniet van het leven,
het mag
maar doe het vandaag,
want vandaag is de dag.Never search your happiness
in others,
which will make
you feel alone
rather search it in yourself,
you will be happy
even when you're alone."
Denk je dat je een facelift nodig hebt? Probeer het eens met een glimlach.De dood is als een vlinder die zijn cocon verlaat en wegvliegt naar een nieuwe wereld.Te sterven is het niet,
maar hoe men heeft geleefd
dat aan de bittere dood
die bittere smake geeft.

Guido Gezelle
Het was alsof zij afscheid namen...

maar liefde is oneindig groot...

ze bleven en ze blijven samen...

liefde is sterker dan de dood.

Toon HermansDood: wie ik lief heb verlaat ik, om wie ik lief had te ontmoeten.
Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
Ontspanning is wie je bent.

Chinees spreekwoordEr gebeurt niets
tot je een beslissing neemt.

Oprah WinfreyWeet je wat er zo leuk is aan een negatieve gedachte?
Je kunt hem altijd loslaten!Alleen zijn we één druppel;
samen vormen we een oceaan.

Rijunosuke SatoroEen kans is een zegening die je de eerste keer toen ze je overkwam niet hebt opgemerkt.

Catherine DeneuveMensen raken niet van streek door de gebeurtenissen
maar door de manier waarop ze tegen die gebeurtenissen aankijken.

EpictetusTwee wegen scheidden zich
in een woud
en ik - ik nam de minst bewandelde
en dat maakte het verschil.

Robert FrostGelukkig zij die durven dromen en bereid zijn de prijs te betalen om hun dromen waar te maken.

Kardinaal Suenens
Het enige wat je met liegen bereikt, is niet geloofd te worden als je de waarheid spreekt.

AristotelesDe grootste tragedie is niet: jong te sterven, maar wel: de leeftijd van vijfenzeventig jaar te bereiken zonder ooit echt geleefd te hebben.

Martin Luther KingAlles is energie en wij hebben de capaciteiten om de energie te sturen in een richting die voor elk mens goed is. Je kunt de wereld veranderen als je mensen om je heen aanraakt en hen inspireert zodat ze anderen aan kunnen raken.

Anatol KuschpetaNiet de harmonie is het ideaal, maar staande blijven in gebrokenheid, met een openheid voor het onverwachte en het vreemde dat op ons toe komt, en wel als uitdaging tot verrijking en vermenselijking.
Het gladde ijs, een paradijs voor de man die dansen kan.

Friedrich NietzscheWaar het verstand ophoudt, begint de woede. Daarom is de woede een teken van zwakte.

Dalai Lama
Iedereen vertrouwen is dwaas, niemand vertrouwen is nog dwazer.Tevredenheid is de steen der wijzen die alles wat hij aanraakt in goud verandert.

Benjamin FranklinIk word pas echt mens als ik medemens ben,
mens met en voor de ander
want wie een ander helpt
bouwt aan zichzelf.

Prins ClausVrede is niet de afwezigheid van oorlog. Vrede is een deugd, een geesteshouding, een neiging tot het goede, tot vertrouwen, tot gerechtigheid.

Baruch SpinozaWanneer je wil taxeren hoe gelukkig iemand is, moet je niet vragen naar wat hem plezier doet, maar naar wat hem verdriet doet.

A. SchopenhauerWijsheid is de beloning voor een leven lang luisteren.Sommige mensen zien in de zon een gele vlek, anderen zien in een gele vlek de zon.

PicassoAfstand scheidt slechtsde  lichamen, niet de geesten.

Erasmus
Verbeelding is het begin van creatie. Je verbeeldt wat je verlangt, je wilt wat je verbeeldt en tot slot creëer je wat je wilt.

George Bernard ShawOm kennis te verkrijgen, moet je elke dag dingen toevoegen en verwijderen.

Lao Tzu"Better to write for yourself and have no public,
than to write for the public and have no self."

Cyril ConnollyWanneer een deur wordt gesloten, opent zich een andere, maar vaak kijken we zo lang en met zoveel spijt naar die gesloten deur, dat we de deur die open is gegaan, niet zien.
Als je altijd met je rug naar het licht loopt, dan zie je alleen maar de schaduw van jezelf.Het gezicht van de mens herken je bij licht, zijn karakter bij donker.Toeval bestaat niet. Thans noemen we zo de gevolgen van een oorzaak die we niet zien.

Voltaire 1694-1778Zelfontplooiing is wellicht ook goed voor je rimpels.Spiegels zouden er goed aan doen even na te denken voor ze de beelden terugkaatsen.

Jean CouteauZorg ervoor later geen spijt te krijgen van dingen die je nooit gedaan hebt.Als je 90% van je aandacht richt op die 10% die niet goed gaat in je leven, dan ga je na verloop van tijd denken dat 90% niet goed gaat.Wij kunnen elkaar pas wezenlijk zien, als ik de moeite neem door jouw ogen de wereld te aanschouwen.Niet omdat het zo moeilijk is wagen wij het niet, maar omdat wij het niet wagen is het zo moeilijk.Het geluk wordt het snel moe iemand lang op de rug te dragen.Zij die leren moeten ervoor zorgen, dat de ervaringen die zij opdoen gelijke tred houden met de eigen ontwikkeling, liever dan te proberen het leren te versnellen.Wie de mensen naast zich klein maakt, is van zijn leven niet groot.

SeumeMen kan alleen zien wat men waarneemt en men neemt alleen díe dingen waar die al in de geest aanwezig zijn.

Alfons de JongHet leven gaat aan je voorbij wanneer je verkiest toeschouwer te zijn.Je hoeft niets te doen om jezelf te zijn. Iets anders dan jezelf te zijn, dat kost juist een hoop moeite.

KrishnamurtiWerken aan onszelf is niet bedoeld om de golven in de oceaan van het leven kwijt te raken, maar om te leren hoe we moeten surfen.

SocratesAls je ermee ophoudt met wat er in het Hier en Nu is, te vergelijken met wat je zou willen dat er was, kun je beginnen met het genieten van wat er is.Zoek in jezelf je eigen fouten en zoek in een ander het goede.

Aanvaard de verrassingen die je plannen overhoop gooien en die een geheel andere richting geven aan je dag en wie weet aan je leven.

Dom Helder Pessoa CamaraAls ik spreek,
Is er Ik,
Als ik zwijg,
Is er Zijn.Laten we zo lang
mogelijk zingen onderweg:
de weg wordt er
minder eentonig door.

VergiliusHet hart fluistert:

Luister nu eens
een keer goed!Als de dag
niet je vriend was,
is hij wel
je leraar geweest!Stilte is de grondtoon
van ons leven
Mediteren is de stilte
zijn werk laten doen.Soms daagt het leven je uit
tot iets waarvoor je zelf
nog niet zou kiezen.Als je ergens het lef niet voor hebt,
doe het dan zonder lef.Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people.

Eleanor RooseveltEn nu ik niets meer wil bezitten
en vrij ben, nu bezit ik alles,
nu is de innerlijke rijkdom onmetelijk.

Etty Hillesum"We need quiet time to examine
our lives openly and honestly.
Spending quiet time alone
gives your mind an opportunity
to renew itself and create order".

Susan L. TaylorThe sea, once it casts its spell, holds one in
its net of wonder forever.

Jacques CousteauWijs is de mens
die de wonden
van het verleden
als verband
voor de toekomst gebruikt.
If you contribute to other
people's happiness,
you will find the true goal,
the true meaning of life

Dalai LamaWat je moet weten over het onbewuste verleden in jezelf,
brengen de uitdagingen van het heden wel aan het licht.

Ekhart TolleAlles wat gecreëerd moet worden,
is er al.
Inspiratie is het moment
waarop je openstaat
om het te ontvangen."Wie een waarom heeft
waarvoor hij kan leven,
kan bijna elk hoe verdragen."

Friedrich NietszcheAls je het lastig hebt met loslaten,
probeer dan te aanvaarden.

Dirk VerwimpEr is meer tussen hemel en aarde
meer tussen de sterren en de maan.

We zijn gekomen om te leren
Wijzer te worden
voor we weer gaan.

We komen om te groeien,
in lichaam en geest
zodat we als we gaan
Hier niet voor niets zijn geweest.
To acquire knowledge,
one must study;
but to acquire wisdom,
one must observe.

Marilyn vos SavantI want to reach the joy
that's in my soul
and change the limitations
that I know.

Doris Warshaw 

 

Bron van bovenstaande citaten is deze blog over stilte

 
 
 
Wie  iets wil doen vindt een middel, wie niets wil doen, vindt een excuus. (Arabisch gezegde)


Bewaar het licht van mijn ogen, anders slaap ik in ten dode.  (Uit de psalmen)


Wanneer je droevig bent, kijk dan opnieuw in je hart en je zal zien dat je weent om wat je vreugde heeft gebracht.   (onbekend)


Een mens lijdt vaak het meest voor het lijden dat hij vreest doch dat niet op komt dagen, zo heeft hij meer te dragen dan God te dragen geeft. (onbekend)
Een engel is iemand die plots in je leven verschijnt, zomaar onverwacht en onverdiend om als het donker wordt een paar sterren aan te steken. (onbekend)Het is niet moeilijk het goede te herkennen, maar wel het in daden om te zetten. (Confucius)

 

 

Ken je 's werelds grootste citatenboek al met niet minder dan 35.000 citaten en een online citatenzoeker, in het Nederlands. Met een klik op deze kaft kom je bij de schat van bijna 50.000 citaten waarvan Gerd De Ley er 35.0000 in dit boek heeft samengebundeld! 

  

 

 

 

Hier vind je 50 'Lichtpuntjes' voor je leven. Deze greep van 50 citaten komt uit het citatenboek dat de sprekende naam draagt: 'Lichtpuntjes, levenswijheid voor elk moment', verzameld door Peter Gerrickens. Het boek bevat 1208 schitterende citaten, een echte bron van levenswijsheid! Meer info over dit boek vind je door erop te klikken. Ook helemaal onderaan deze pagina nog een link naar een goudmijn aan citaten!

 

 

 

 

De essentie van God is liefde. (D. Baird)

 

De vraag is het kuiltje dat je graaft om het antwoord in te leggen. (C. van Engeland)

 

Hoe meer je van jezelf begrijpt, des te beter je anderen leert waarderen. (P.M.H. Atwater)

 

Het gras groeit niet harder door eraan te trekken.

 

De humor is de zwemgordel op de rivier van het leven. (W. Raabe)

 

Leef om te leren en je zult leren leven. (Portugees spreekwoord)

 

Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag. (Loesje)

 

De meeste problemen lossen zichzelf op mits je ze er niet bij stoort.

 

Versterking van de eigen waarden vergroot het gevoel van eigenwaarde. (P. Gerrickens)

 

Nergens heb je meer het gevoel dat er nog iemand is, dan daar waar je volkomen alleen bent. (Claude van den Berg)

 

We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn. (Marijke Lingsma)

 

De stilte is een vriend die je nooit verraadt. (Confusius)

 

Humor en geduld zijn kamelen waarmee je door alle woestijnen kunt trekken. (Phil Bosmans)

 

Wie God niet overal ziet, vindt Hem nergens. (John Petit-Senn)

 

Wellicht schuilt in de twijfel de grootste wijsheid. (R. Raveel)

 

Alleen bij een grote vriendschap kun je je een grote ruzie veroorloven. (J.P. Franssens)

 

Een glimlach is een kromming die alles rechtzet! (Phillis Diller)

 

De dalen zijn het vruchtbaarste.

 

Wie op zijn tenen staat, zal niet lang overeind blijven. (Lao-Tse)

 

De vrijheid om zichzelf te zijn is de hoogste vrijheid. (C. Duartes)

 

Verloren illusies zijn gevonden waarheden. (Multatuli)

 

Waar je van droomt, daar kun je niet van wakker liggen. (Bronzwaer)

 

Humor is het beschouwen van het eindige vanuit het standpunt van het oneindige.

 

Denk vanuit de ander, doe vanuit jezelf. (Rob Bosman) 

 

De mens heeft steeds iemand nodig met wie hij kan zwijgen. (R. Schneerson)

 

Het hart heeft zijn redenen die het verstand niet kent. (Blaise Pascal)

 

Chaos is een ordening die we nog niet begrijpen. (naar Henry Miller)

 

Waar teveel is, ontbreekt iets.

 

Wie twijfelt aan zijn eerleijkheid, begint eerlijk te zijn. (Ive Silloc)

 

Vrijwillig aanvaarde gebondenheid is de hoogste vorm van vrijheid.

 

De wijze leeft zonder weerstand, en daarom kan niemand hem weerstaan. (Lao-Tse)

 

We veroordelen in anderen altijd datgene wat we in onszelf het meest vrezen. (R.M. Pirsig)

 

Hoe hoger een aap klimt, des te meer je van zijn billen ziet. (Afrikaans gezegde)

 

We bezitten slechts datgene waar we afstand van doen. (Simone Weil)

 

Het doel van het leven is: te groeien in liefde. (Leo Tolstoi)

 

Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen.

 

Een lepel daad is beter dan een emmer raad.

 

Hoe houd je het vol, levenslang op dezelfde plek? Daar sta ik nooit bij stil, antwoordde de boom. (Carla Pols)

 

Wees scherp in uw blik, maar zacht in uw oordeel.

 

De stilte vanbinnen vormt de beste geluidswal tegen het lawaai van buiten. (Paul van den Bergh)

 

Wie geluk heeft, heeft geen gelijk meer nodig. (Antoon Vloemans)

 

Een vriend is iemand die alles van je weet, en toch van je houdt. (Elbert Hubbard)

 

Liefde is op weg zijn naar jezelf te vinden in elkaar. (Toon Hermans)

 

Wat wij toeval noemen, is misschien de logica van God. (Georges Bernanos)

 

Mensen die nooit lachen, mag je niet au serieus nemen. (A. Allais)

 

Hoe je over jezelf denkt is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken. (Seneca)

 

Iemand liefhebben wil zeggen hem te zien zoals God hem heeft bedoeld. (Dostojevski)

 

Probeer iemands kwetsbare plek te ontdekken, dan weet je waar je hem niet moet raken. (Cees Buddingh)

 

Wie over de gebreken van anderen zwijgt, kent zichzelve. (Fliegende Blätter)

 

Als je van iets houdt, geef het dan de vrijheid. (Keats)

 

Tederheid is de rust der passie. (J. Joubert)

 

 

En ook via deze link nog een schat aan citaten: